Despre Noi

Internet, Telefonie, Televiziune – servicii integrate de telecomunicații

sigla gemenii

Gemenii Network este o rețea independentă de acces la internet de mare viteză înființată în anul 1998 în sectorul 2 din București și fondator al celui mai mare nod neutru de schimb de trafic din România, InterLAN Internet Exchange. În prezent furnizăm servicii de acces la internet prin cablu, telefonie fixă și televiziune prin cablu în sectorul 2 din București. Serviciul de acces la internet prin cablu este un serviciu stabil și cel mai rapid serviciu de acces la internet din Sectorul 2 din București. Abonații noștri navighează pe internet cu viteze de până la un gigabit pe secundă și au la dispoziție o gamă largă de abonamente începând de la 14 lei pe lună. Serviciul de cablu TV în sectorul 2 din București include 69 de canale TV transmise în sistem analogic și peste 100 de canale TV în sistem digital necodat DVB-C, inclusiv canale HD (High Definition). În pachetul de bază sunt incluse canalele Discovery și Look TV la prețul de 25 de lei pe lună.

Ne-am început existența în 1998 ca rețea de bloc undeva în cartierul Colentina. Pentru că proprietarii primelor două computere conectate între ele erau născuți în zodia Gemenilor, rețeaua a căpătat numele de Gemenii Network. În rețea vecinii se jucau diverse jocuri și comunicau între ei. Mai târziu prin anul 2002 a apărut prima conexiune permanentă de acces la internet printr-un modem de cablu, care era distribuită întregii rețele. Apoi, în anul 2004 a urmat achiziționarea unei conexiuni la internet prin fibră optică iar în anul 2005 am înființat Asociația Interlan alături de alte rețele de cartier din acea vreme, o asociație care urma să reprezinte interesele micilor furnizori de telecomunicații și care a înfințat principalul nod neutru de trafic din România, Interlan Internet Exchange, în care azi sunt conectați pe lângă majoritatea operatorilor naționali și marii operatori internaționali cum ar fi Google, Akamai, Hurricane Electric, Verisign, Leaseweb, OpenDNS și alții.

Din anul 2006 am devenit furnizor de telecomunicații autorizat de către ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) și am diversificat oferta de servicii astfel că pe lângă serviciul de internet am început să furnizăm și servicii de telefonie fixă, televiziune prin cablu, găzduire domenii de internet și altele.

Începând cu anul 2008 am demarat un program de integrare al rețelelor de bloc din aria noastră de acoperire și astfel am devenit unul din principalii furnizori de telecomunicații din sectorul 2 din București, acoperind cartierele Colentina, Tei, Plumbuita, Toboc-Petricani, Pipera, Fundeni și Andronache, rețeaua fiind într-o continuă dezvoltare. În momentul de față acoperim o zonă care pornește de la inelul median central al orașului (zona Obor) și ajunge până la localitățile ce se învecinează cu sectorul 2 al Bucureștiului (Pipera, Voluntari, Dobroiești).

Ne preocupă și proiectele sociale, astfel Școala Generală numărul 27 Principesa Ileana și Școala Generală numărul 30 Grigorie Ghica Voievod (ambele din sectorul 2 al Capitalei) beneficiază de internet gratuit de la noi pentru toate sălile de clasă și laboratoare, iar lista este deschisă și pentru alte proiecte similare viitoare.

Folosim tehnologia FTTB (Fiber To The Building – fibră optică până la imobil), tronsoanele magistrale fiind instalate prin infrastructura subterană de fibră optică Netcity. Vitezele pe care le oferim în momentul de față sunt de până la 1 Gbps (internet gigabit), acest lucru fiind posibil datorită conexiunii din cel mai mare nod național de schimb de trafic din România, Interlan Internet Exchange, precum și conexiunilor directe cu principalii furnizorii de telecomunicații din România.

[raw]
[one_third][youtube id=”8uDwcW67vAY” responsive=”true” showinfo=”false” branding=”false” hd=”false” autoplay=”false” controls=”true” theme=”light”][/one_third]
[one_third][youtube id=”XgKJw2JSyWc” responsive=”true” showinfo=”false” branding=”false” hd=”false” autoplay=”false” controls=”true” theme=”light”][/one_third]
[one_third last][youtube id=”-xtwR6BzQB8″ responsive=”true” showinfo=”false” branding=”false” hd=”false” autoplay=”false” controls=”true” theme=”light”][/one_third]
[clear]
[/raw]

Recenzii