Implementăm noua rețea GEPON pe fibră optică în sectorul 2

de | 14 iulie 2015

Începând din vara anului 2015 am demarat construcția unei noi rețele de fibră optică bazată pe tehnologia GEPON. Această tehnologie permite furnizarea serviciilor de acces la internet, telefonie fixă și televiziune printr-un singur cablu de fibră optică până la imobil.

Implementarea rețelei a demarat în acest an cu un proiect pilot în cartierele Toboc-Petricani și Plumbuita, urmând ca anul viitor să fie demarată implementarea în cartierele Fundeni și Tei, iar în anul 2018 în cartierele Colentina, Doamna Ghica și Baicului. Tehnologia utilizată este furnizată de BDCOM/Eurolan, terminalele de fibră optică asigurînd viteze de conectare la internet de până la 1 Gbps precum și recepția de programe audiovizuale în format analog sau digital.

Pe lângă diversificarea serviciilor și îmbunătățirea calității acestora, noua rețea de fibră optică va permite reducerea duratei de instalare a serviciilor, aceasta fiind de maxim 2 zile lucrătoare în condiții climaterice normale, respectiv temperatură exterioară de 10-30 grade și fără intemperii.